Regele Mihai I și Regina Ana transmit condoleanţe după dispariţia Reginei Fabiola

Regele Mihai I și Regina Ana transmit condoleanţe după dispariţia Reginei Fabiola

Majestățile Lor Regele Mihai I și Regina Ana au aflat cu profundă tristețe de trecerea la cele veșnice a Reginei Fabiola, a cincea regină a belgienilor. Suverana a murit vineri seară la castelul Stuyvenberg, reședința sa de la Laeken, în apropierea orașului Bruxelles.

Regina Fabiola s-a născut la Madrid, în Spania, la 11 iunie 1928. Doña Fabiola de Mora y Aragón s-a căsătorit cu Regele Baudouin I al belgienilor la 15 decembrie 1960. Regele Baudouin, suveran foarte iubit și respectat de popor, a murit în anul 1993. De atunci încoace, Regina Fabiola a petrecut două decenii de solitudine, păstrând vie memoria soțului ei și având mii de angajamente publice în domeniile social, cultural și educațional.

Regele Mihai I și Regina Ana au avut o frumoasă legătură de prietenie de-a lungul anilor cu Regele Baudouin și Regina Fabiola. Regina a primit la castelul Stuyvenberg, în ultimii 20 de ani, vizitele Principesei Moștenitoare și ale Principelui Radu.

Majestățile Lor transmit, din partea Familiei Regale a României, condoleanțe și profundă compasiune Majestăților Lor Regelui Philippe și Reginei Mathilde ai belgienilor, la pierderea Reginei Fabiola, o figură admirată și respectată de societatea belgiană.

Un comentariu:

Un produs Blogger.