Acum 90 de ani, regele Mihai pe prima pagină a revistei Pathfinder din Statele Unite



În numărul din 20 august 1927, revista săptămânală de știri The Pathfinder din Statele Unite ale Americii consacra prima sa pagină Regelui Mihai I al României, care succedase cu o lună înainte bunicului său, Regele Ferdinand I, la vârsta de cinci ani.

Săptămânalul american The Pathfinder a fost fondat în anul 1894 în capitala Statelor Unite, la Washington DC, câștigându-și o mare reputație pentru acuratețea știrilor prezentate. A avut o majoră influență în viața publică în anii 1910-1922, fiind predecesorul publicațiilor de mai târziu precum Newsweek și Time.

Revista a fost fondată de George Mitchell, un tânăr întreprinzător, fără mari resurse financiare, dar cu energie și viziune. El a condus redacția din 1894 până în 1936, când s-a retras. După patru decenii de existență, The Pathfinder era a doua revistă de știri a Americii, cu 1.2 milioane de exemplare săptămânal.

Coperta originală a revistei înfățișând pe Regele Mihai copil a fost donată de ziaristul Flavius Boncea și face parte din Biblioteca Regală de la Săvârșin.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.