Majestatea Sa Margareta va urca la bordul fregatei "Regele Ferdinand"


Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române și Alteța Sa Regală Principele Radu, însoțiți de Alteța Sa Regală Principesa Maria, se vor întâlni cu marinarii militari și vor vizita fregata „Regele Ferdinand”. Portul militar Constanța va fi gazda vizitei regale vineri, 15 iunie 2018, după încheierea călătoriei de la București la Constanța cu Trenul Regal.

Cu acest prilej, Majestății Sale îi vor fi prezentate misiunile executate de militarii din Forțele Navale, precum și proiectele de dezvoltare ale Marinei Militare Române pe termen mediu și lung.

Călătoria Trenului Regal în Dobrogea se înscrie în seria evenimentelor dedicate împlinirii a 140 de ani de la revenirea ținutului dintre Dunăre și Marea Neagră la Patria-Mamă (1878-2018), dar sărbătorește și 160 de ani de la inaugurarea lucrărilor liniei de cale ferată Cernavodă – Constanța.

,,Întreaga concepție a noastră a început să se îndrepte înspre ideea că Marina nu este o jucărie, ci îndeplinește un rol primordial în organizația noastră, atât din punct de vedere al apărării naționale, cât și din acela al prestigiului și expansiunii noastre comerciale”spunea, în urmă cu opt decenii, Majestatea Sa Regele Carol al II-lea, în cuvântarea Sa de la Ziua Marinei (1938).

Niciun comentariu

Un produs Blogger.