Participanţii la conferinţa AERO DAYS 2019 primiţi la Palatul Elisabeta

Participanţii la conferinţa internaţională în domeniul aeronauticii şi spaţiului Tandem AERO DAYS 2019 au fost primiţi miercuri seară la Palatul Elisabeta de către principele Radu.

„Vreau să vă spun cât de mândri suntem să avem în această seară un astfel de prestigios grup de specialişti în domeniul aviaţiei", a spus principele Radu, precizând că o astfel de conferinţă este organizată pentru prima dată într-o ţară din Europa de Est.

El a amintit că, "încă de la început, România a fost un pionier în domeniul aviaţiei şi asta nu s-a oprit nici chiar în anii negrii din perioada comunistă", principele Radu amintind că specialiştii din România "au fost de înaltă clasă, foarte apreciaţi de toată lumea din acest domeniu care a schimbat complet lumea".



Sorin Dimitriu, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Institutului Naţional de Cercetare Aerospaţială, a arătat că invitaţia la Casa Regală a participanţilor la AeroDays este una "extrem de importantă, pentru că aceşti oameni deosebiţi, dintr-un domeniu deosebit - aviaţia, au înţeles că România este o ţară normală, europeană".

"Este pentru prima dată când România organizează un astfel de eveniment şi este prima oară când un eveniment în domeniul aeronautic se desfăşoară în România, fiind cel mai mare eveniment de cercetare european în 2019. Meritul României este uriaş fiindcă a reuşit să dovedească la conferinţele pregătitoare că România este capabilă să ofere şi să fie prezentă în piaţa aero", a punctat Sorin Dimitriu.

Conferinţa este un eveniment de referinţă pentru efortul de cercetare şi inovare în domeniul aviaţiei, organizat în premieră în cadrul unui concept integrat care reuneşte resurse din România şi Germania pentru a oferi o perspectivă cuprinzătoare asupra evoluţiilor strategice în aeronautică şi transport aerian din Uniunea Europeană, precizează organizatorii.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.