Expoziția Regală "Palatul Elisabeta"



În cursul lunilor iulie, august și septembrie 2020, Palatul Elisabeta își deschide porțile pentru vizitatori. Vizitatorii vor avea acces în sălile cu caracter public ale palatului: Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I și Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestății Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură și Sufrageria Mare.

De asemenea, vizitatorii vor avea acces pe Platforma cu Lei și în grădina Palatului, acolo unde are loc în fiecare an Garden Party și unde se află „Memorialul Copacilor”, care cuprinde arbori plantați de personalitățile regale și șefii de Stat care au vizitat palatul, din anul 2001 încoace.

Vor fi expuse uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecția de costume populare a Reginei Elena, decorații și ordine regale, Colecția Regală de Artă Contemporană, portretele regilor și reginelor României din toate generațiile, precum și masa din Sufrageria Mare, pregătită pentru dineurile oficiale.

În zilele următoare, Biroul de Presă va publica informații despre înscriere, orele și zilele de acces și alte detalii.

Expoziția Regală Palatul Elisabeta este un proiect al Asociației Casa Majestății Sale. Expoziția va avea un caracter permanent și va funcționa în anumite perioade ale anului. Toate acestea vor fi anunțate din timp, pe paginile regale Internet.

Ilustrația muzicală a videoului: lucrarea "Elegie", compusă de Regele Mihai I în anul 1941, la Castelul Foișor, interpretată în anul 2016 la pian de maestrul Dan Grigore, Pianist al Casei Regale.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.