Regele Mihai: Menirea Casei Regale este aceea de a tine o linie dreapta, nu de a guverna

Regele Mihai considera ca monarhia trebuie sa reprezinte 'un exemplu de purtare si de morala', iar menirea Casei Regale este aceea de a tine o linie dreapta, nu de a guverna – relateaza agentia Rompres.
'Am spus-o intotdeauna. Basarabia este pamant romanesc si basarabenii sunt romani. Ar trebui, pe cat se poate, ca acestia sa nu-si uite limba, originea si sa-si pastreze credinta lor in biserica. Pentru ca acum sunt multe tendinte', a spus regele Mihai, care i-a indemnat miercuri peoamenii politici trebuie sa tina la reputatia tarii, aratand ca actuala situatie ar putea umbri reusitele de pana la aderare. "Trebuie sa existe o cinste in sufletul oamenilor. Ce-o sa creada cei din afara?", s-a intrebat Regele Mihai I. Potrivit acestuia, desi s-a intalnit, pe parcursul anilor, cu importanti politicieni romani, ministri sau chiar cu fostul sef de stat Emil Constantinescu ori cu Traian Basescu, a incercat sa le dea sfaturi legate de politica Romaniei.
Pe 10 mai, de Ziua Regalitatii, fostul suveran a facut un apel la adoptarea in Romania a unei Constitutii europene. "Acum, la inceput de drum institutional european si atlantic, natiunearomana are de indeplinit un pas istoric. Acest pas nu este unul politic, ci unul identitar si statal, care angajeaza viitorul tarii. In deplin respect pentru traditiile noastre si pentru democratie, Romania are nevoie sa-si daruiasca o Constitutie europeana care sa dea un rol limpede, neechivoc si complementar institutiilor statului", a spus Regele Mihai I.

from: Romanial Libera

Niciun comentariu

Un produs Blogger.