Un interviu controversat

Despre interviul din Cotidianul, cel cu printul Nicolae, nu pot sa spun decat ca este o lovitura de imagine la adresa familiei regale, desi poate ca intentia a fost alta. In primul rand ma intreb care-i rostul acestui interviu. Incearca el sa-l faca cunoscut Romaniei pe un eventual mostenitor al tronului Romaniei, care este superb dar din pacate nu mai exista? Sau incearca sa arate publicului cititor ca un eventual urmas al regelui Mihai nu e foarte diferit de Harry, si el al treilea in linie la tronul tarii sale? In afara ca ne prezinta un personaj exotic, care-i logica aici?

Diferenta intre regele Mihai si printesa Margareta este mare. Diferenta intre printesa Margareta si printul Nicolae este enorma. Deocamdata e doar un tanar care nu poate vorbi romana, exact ca si bunica sa, regina Anna, numai ca spre deosebire de regina care n-a avut ocazia sa o faca, pe print pare ca nu-l intereseaza. Dupa 15 calatorii in tara mi s-ar parea corect sa stii ceva.

Despre preocuparile sale, etalate in interviu nu ma pronunt, pentru ca nu sunt foarte diferite fata de ale oricarui tanar din ziua de azi. Despre cultura sa generala insa, da, pentru ca de la un membru al familiei regale te-ai astepta sa aiba o educatie ceva mai diferita fata de cea prezentata in interviu.

Partea asta din interviu

Daca tara, romanii ma vor chema, sint pregatit sa raspund chemarii lor, as accepta sa vin in Romania. Sint pregatit sa fac acest pas, chiar daca mi-e greu sa va spun care ar fi exact strategia ce ar trebui urmata. M-as implica in reconstructia tarii pentru a face din Romania un stat mai puternic, care sa se bucure de mai multa incredere pe plan international. Sper sa invat cit mai curind romana si sa ma implic mai mult in proiecte in Romania si implicit sa ma aflu mai mult timp acolo.

m-a facut sa zambesc amar. Se considera pregatit, intelegeti dvs? Adica la timpul prezent. Eu as spune ca mai e mult pana departe. Insa cred ca e un raspuns de conjunctura, un soi de hai sa zic ca da, nu ma costa nimic.

In concluzie as spune ca e un interviu care in functie de interesele pentru care a fost luat, si-a atins scopurile. E suficient sa cititi comentariile din subsolul articolului din Cotidianul.



from: http://cafeina.ro/un-interviu-controversat/

Niciun comentariu

Un produs Blogger.