Casa Regala continua sa sprijine dezvoltarea comunitatilor locale

Casa Regala sprijina dezvoltarea comunitatilor locale prin legaturile directe pe care le poate stabili cu alte localitati din Europa, a declarat, la Deva, Principele Radu, la finalul unei vizite de doua zile pe care a efectuat-o in judetul Hunedoara.

Principele Radu a apreciat, la capatul deplasarilor efectuate in orasele Lupeni, Petrosani, Hunedoara si Orastie, ca exista o diferenta mare intre frumusetea locurilor si dezvoltarea comunitatilor locale vizitate.
"Primul lucru care frapeaza calatorul este discrepanta intre frumusetea locurilor, bogatia naturii si dezvoltarea care exista in cadrul comunitatilor locale. Aceasta discrepanta trebuie redusa cat mai mult, pe masura ce trec anii. Acum nu exista nicio opreliste: initiativa privata e incurajata, fondurile exista. Daca noi vom putea, prin mijloacele Casei Regale, sa facem eforturi comune pentru ca locul sa paseasca mai repede in timp catre stabilitate, atunci o vom face cu placere", a spus Principele Radu.

Reprezentantul Casei Regale s-a intalnit cu prefectul judetului Hunedoara, Dan Pricajan, cu care au fost abordate probleme ale dezvoltarii zonei. Prefectul a spus ca a primit asigurari din partea Principelului Radu in ceea ce priveste promovarea turismului din judetul Hunedoara pe scara larga, dar si in derularea unui proiect care vizeaza construirea unui aeroport langa Deva.
"Am primit asigurari ca Principele Radu ne va sprijini in demararea proiectului referitor la Aeroportul de la Saulesti. Este o investitie de care judetul Hunedoara are mare nevoie", a afirmat prefectul Dan Pricajan.
Vizita Principelului Radu se inscrie in proiectul Casei Regale "Orasele Romaniei" care are ca scop dezvoltarea celor 280 de localitati urbane din tara care nu sunt resedinte de judet.


sursa: http://www.administratie.ro/articolenou.php?articol_id=19802

Niciun comentariu

Un produs Blogger.