Majestatea Sa Regina Ana împlineşte 89 de ani

Majestatea Sa Regina Ana împlineşte 89 de ani

Majestatea Sa Regina Ana a României împlineşte, marţi, 89 de ani.

Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a născut la 18 septembrie 1923, la Paris. Este fiica Principelui René de Bourbon-Parma şi a Principesei Margareta a Danemarcei. Principesa Ana a copilărit în Franţa.

Începând cu anul 1939, după izbucnirea războiului, şi-a urmat familia în Spania şi în Statele Unite ale Americii, unde a urmat o şcoală de artă, la New York. În paralel, pentru a-şi putea câştiga existenţa, a lucrat ca vânzătoare la magazinul universal Macy's.

În 1943, Principesa Ana s-a înrolat ca voluntar în armata franceză. A fost, împreună cu regimentul ei, în Algeria, Maroc, Italia, Luxemburg şi Germania, până la sfârşitul ostilităţilor. A primit "Crucea de Război" a Franţei.

Principesa Ana l-a cunoscut pe Regele Mihai I al României la Londra. După doar o săptămână, Regele i-a cerut mâna. S-au căsătorit la 10 iunie 1948, la Atena.

4 comentarii:

  1. La multi ani, Majestatea Voastra ! Sunt mandru ca existati si va suntem recunoscatori ca ne dati ocazia sa va iubim si sa va apreciem !

    Valentina si Marius Rosca

    RăspundețiȘtergere
  2. Va doresc "Multi ani sa traiti", alaturi de Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei.
    Prin prezenta Dumneavoastra in realitatea Romaniei ne dati o sansa privind speranta de a redeveni o tara cu monarhie constitutionala, asa cum a fost pana in 1947, cand guvernul pro-sovietic a abolit monarhia si a inlocuit denumirea de Regatul Romaniei, cu Republica Populara Romania si denumirea Sefului Statului din "Majestatea Sa Regele Mihai al Romaniei" cu "Secretar General al Partidului Muncitoresc Roman".
    Sunteti alaturi de Majestatea Sa Mihai I, cea mai autorizata prezenta a unui conducator al unei natiuni cu activitate de combatant in cel de-al II-lea Razboi Mondial dintre toti Sefii de Stat din Europa.
    De aceea suntem mandri de Dumneavoastra si va respectam.
    La Multi Ani !

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani Majestate, sa va dea Dumnezeu viata lunga si linistita acasa in miljocul romanilor care va iubesc! Si fie ca Romania sa-si urmeze cursul firesc spre Monarhie!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.