Nunta de Aur a Casei Regale


Casa Regala Romana aniverseaza frumoasa implinire a 60 de ani de cind sunt casatoriti Regele Mihai cu sotia sa.
Au infruntat impreuna suficient de multe incercari, au trecut prin multe greutati si s-au confruntat cu destule neajunsuri.
Au trait greutatile si bucuriile vietii ca orice om dar au purtat si aura si responsabilitatile regale la care Regele Mihai nu a renuntat.
Tocmai acesta continuitate a familiei a definit finalmente si imaginea Casei Regale Romane, un exemplu frumos, suficient de unic si bun de urmat de catre romani dar nu numai.
Fiecare barbat puternic isi trage resursele din tovarasia cu o femeia, acea femeie care este linga el si prin prezenta careia se regaseste si la bucurie si la incercare.
Exemplul frumos al Regelui Mihai pentru romani este cel al unor oameni care au ramas credinciosi lui Dumnezeu si idealurilor lor, identitatii si poporului lor.
Ceausescu la executie cinta 'Internationala', el a reusit sa ruineze tara, sa isi distruga neamul si sa isi surpe familia si urmasii sai.
Ceausescu nu poate fi acuzat ca nu si-a iubit familia, ba dimpotriva si a militat prin politica sa ca romanii sa aiba familie. Statul repartiza sa, politica locativa romaneasca a fost unica in Europa, scoala, munca, evitarea divorturilor si politica de interzicere a avorturilor doreau inmultirea romanilor chiar cu forta.
Din dragoste pentru Elena Ceausescu, a numit-o in functii cheie in stat si a reusit sa ruineze tara, disperind poporul si traind consecintele multor aberatii.
Elena Ceausescu nu a fost regina, nu s-a comportat regeste, nu a avut delicatete si a reusit sa nu fie iubita de multa lume. Ea a reusit sa il sfatuiasca pe Ceausescu dupa cum au facut-o si sa isi distruga si familia.
Regele Mihai e bogat tocmai prin sustinere deosebita pe care a primit-o de la partenera sa de viata, asa cum Ion Iliescu nu rezista fara Nina, nici Adrian Nastase fara Dana, nici chiar Traian Basescu fara sotia sa Maria.
Aceste femei insa au inteles sa isi sustina sotul din spatele scenei, de dupa reflectoare, din culise si in intimitate. Ele isi cunosc barbatii in adevarata lor lumina si stiu sa le aprecieze si sa le sustina tocmai ceea ce le da acestora valoare, consistenta si importanta.
Care e destinul acestor destine regale?
Capetele incoronate ale Europei nu au apucat atitea evenimente prin cite au trecut sau participat membrii Casei Regale Romane.
Mai este monarhia de actualitate?
Mai au regii viitor?
Ce rol joaca pentru Romania Casa Regala? Va succeda la conducerea tarii daca actualul sistemul de putere republican se va gripa si va colapsa?
Poate, stie, vrea sa raspunda sau macar sa isi raspunda la aceste intrebari, Regele Mihai?
Incotro Maiestate?
Incotro domnule Presedinte?
Incotro domnilor parlamentari, domnilor primari si consilieri?
Incotro stimati oameni buni?
Cine si cit vede din viitor?
Stie cineva?

sursa: http://cpoalelungi.blogspot.com/2008/06/nunta-de-aur-casei-regale.html

Niciun comentariu

Un produs Blogger.