Principesa Margareta a Romaniei si-a serbat implinirea a 60 de ani

Casa Regala a organizat, in perioada 26 - 28 martie, la Bucuresti si Sinaia, mai multe evenimente dedicate sarbatoririi zilei de nastere a Principesei Margareta, printre acestea numarandu-se un dineu oficial, o vizita la Castelul Peles si un concert la Opera Nationala Bucuresti.

La aniversarea celor 60 de ani, Principesei Margareta i-a fost decernata Medalia Jubiliara emisa cu prilejul implinirii a 140 de ani de la infiintarea Academiei Romane, in semn de apreciere a meritelor personale. Medalia i-a fost oferita de presedintele Academiei, Ionel Haiduc, si de vicepresedintele Academiei, Dan Berindei, la Palatul Elisabeta, in cadrul unei ceremonii private.

Totodata, Familia Regala din Romania a participat joi seara la un dineu surpriza, bucuria acestui moment aniversar fiind impartasita cu familia, alaturi fiindu-i Majestatile Lor Regele Mihai si Regina Ana, Alteta Sa Regala Principele Radu, Altetele Lor Regale Principesa Elena si Principesa Irina, Nicolae al Romaniei si sora sa, Karina, Excelenta Sa domnul Alexander Nixon, domnul John Walker.

Petrecerea a continuat la Opera Nationala din Bucuresti, la spectacolul jubiliar cu opereta "Vaduva vesela" de Franz Lehar, dedicat aniversarii principesei Margareta. Printre invitati
s-au aflat si personalitati ale mediului cultural din tara si din strainatate, printre care ministrul culturii, Theodor Paleologu, istoricul Neagu Djuvara, familia pictorului Stefan Caltia si regizorul Dan Puric. Sambata, principesa Margareta si oaspetii sai au vizitat Centrul "Generatii" al fundatiei ce poarta numele acesteia, situat in incinta Grupului Scolar de Arte si Meserii "Spiru Haret" din Bucuresti.

Principesa Margareta a Romaniei s-a nascut la Lausanne, in Elvetia, pe 23 martie 1949, si este prima fiica a Regelui Mihai I si a Reginei Ana ai Romaniei. Principesa Margareta a studiat in Italia, Elvetia si Marea Britanie. Aceasta a absolvit Universitatea din Edinburgh, Scotia, in 1974, fiind licentiata in Sociologie, Stiinte Politice si Drept Public International.

sursa: Gardianul

Niciun comentariu

Un produs Blogger.