Patriciu îl laudă pe „romanticul” Duda

Omul de afaceri crede însă că principele s-a cam grăbit cu candidatura şi spune că îl susţine „cu toate forţele” pe Crin Antonescu. Intenţia lui Radu Duda de a schimba palatul regal cu cel prezidenţial nu îi pare deplasată lui Dinu Patriciu, ci „romantică” şi venită puţin cam devreme.

„Cred că încercarea Principelui Radu este romantică, dar timpul ei nu a venit încă”, a declarat ieri omul de afaceri, citat de Mediafax. Patriciu nu a negat însă în niciun fel relaţia pe care o are cu Casa Regală, între sponsorii căreia, spun surse liberale, s-ar număra.

Cât priveşte prezidenţiabilul preferat, el a susţinut că „există un singur candidat care are toate şansele să fie ales” preşedinte şi acela este liderul PNL Crin Antonescu.

Despre el, Patriciu spune că îl sprijină „cu toate forţele”. „Cred că în spatele acestuia ar trebui să se ralieze toţi cei care vor să împiedice alunecarea spre o dictatură iraţională a lui Traian Băsescu”, a spus omul de afaceri.

Explicaţiile principelui


Şi Radu Duda a simţit ieri nevoia unor explicaţii. El a negat informaţiile potrivit cărora în spatele candidaturii sale la preşedinţie este Dinu Patriciu. „Este o minciună sfruntată, pe care o voi demonta pe un site pe care îl voi lansa”, a promis prinţul consort. El l-a descris pe omul de afaceri ca fiind un „fruntaş liberal”, care cu siguranţă îşi va susţine propriul candidat la preşedinţie. Radu Duda a reluat discursul de cu o zi înainte, susţinând că intră în cursa pentru Cotroceni ca independent. „Aş vrea ca independenţa acestei candidaturi să fie reală. (...) Cred că am foarte mari şanse şi sunt în fiecare zi fericit şi încrezător”, a mai spus el.

Departe de portretul-robot


Dincolo de declaraţiile oficiale, cert este însă că, în ultimele luni, Dinu Patriciu s-a arătat extrem de preocupat de găsirea unui candidat la alegerile prezidenţiale care să se bată cu Traian Băsescu. A încercat să-l convingă, iniţial pe Călin Popescu-Tăriceanu, dar acesta s-a arătat reţinut.

Fostul premier s-a arătat dispus să schimbe strategia doar după ce contracandidatul său la şefia PNL, Crin Antonescu, a afirmat că este „suficient de nebun” încât să se bată cu Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale.

Totuşi, căutările lui Patriciu par să nu se fi oprit, dacă e să luăm drept reper portretul-robot pe care el însuşi i l-a făcut personajului care îl va învinge pe Traian Băsescu.

Acesta ar fi „un om mai tânăr, în jur de 40, un tehnocrat, priceput în economie, un om care să ştie să judece relaţia între politică şi economie, să vină din mediul de afaceri, să ştie bine două-trei limbi străine, să aibă experienţa relaţiilor internaţionale”.

Evenimentul Zilei

Niciun comentariu

Un produs Blogger.