Principele Radu si-a anuntat candidatura la Presedintie


Principele Radu si-a anuntat candidatura la Presedintie Principele Radu si-a anuntat, joi seara, candidatura la Presedintia Romaniei, intr-un discurs rostit la Palatul Elisabeta, el declarand ca nu-si propune sa restaureze monarhia, schimbarea formei de guvernamant nefiind atributul presedintelui.

Principele Radu a tinut sa sublinieze ca va candida independent, fara obligatii de partid.

Anuntul candidaturii a fost facut intr-o ceremonie organizata la Palatul Elisabeta, in prezenta Principesei Margareta si a sustinatorilor.

Principele Radu a afirmat ca, prin gestul de a candida la Presedintie, doreste sa deblocheze impasul politic si institutional in care se gaseste Romania si a spus ca, daca va castiga, va garanta independenta justitiei si domnia legii.

El s-a caracterizat ca nefiind nici candidat de stanga, nici candidat de dreapta, nici candidat politic, in conditiile in care, in discursul sau, a apreciat ca in Romania democratia s-a inhibat din cauza luptelor permanente intre tabele politice.

'Nu sunt aici pentru a arunca cu piatra in nimeni, ci sunt aici pentru a pune o piatra jos, la temelia unei Romanii respectate', a spus el.

Principele Radu a caracterizat cei douazeci de ani de la Revolutie ca o perioada in care, odata la patru ani, s-au pus in miscare forte care au pretins ca vor schimba Romania, dar au sfarsit ca tot atatea mandate 'de dezamagire'.

'Luptele s-au dat pe toate fronturile. Stanga impotriva dreptei, rosii impotriva portocaliilor, verzii impotriva nationalistilor (...) Unde suntem dupa douazeci de ani? Avem un stat la bunul plac al unor persoane, avem o democratie reflectata in legi care nu se respecta, inclusiv Constitutia, avem libertatea de exprimare, dar tot mai multe abuzuri impotriva ei. (...) Politica nu a servit institutiile statului, ci si le-a aservit. (...) Mercantilismul si superficialitatea au mentinut mediocritatea in spatiul public', a spus principele Radu.

El a adaugat ca avantajul candidaturii sale ca independent este ca nu va fi legat de niciun partid si nici de clasa politica.

'Faptul ca voi fi dezlegat de orice obligatie de partid este garantia exercitarii nealterate a mandatului', a afirmat el, dupa ce si-a anuntat, cu 'speranta si incredere', intentia de a candida la functia de presedinte al tarii.

Principele Radu a spus ca un presedinte provenit dintr-un partid ramane legat de acesta si functioneaza ca un al doilea premier.

'Un presedinte fost membru al unui partid nu se poate distanta de partidul lui, ramane legat de interesele partidului, cauta sa-l impuna la putere si sa ii ofere oportunitati. Un astfel de presedinte nu este decat un al doilea prim-ministru', a afirmat el.

Candidatul a evocat si istoria Romaniei de la inceputul regalitatii, caracterizand monarhia din Romania drept un 'travaliu' de a pune impreuna energiile pozitive si oamenii priceputi ai tarii.

'Nu am venit aici ca sa promit miracole. (...) Nu aduc paradisul promis de unii dupa Revolutie. Ceea ce fac eu aici este sa va chem sa fim impreuna la desteptarea acestei tari, sa punem ordine si demnitate in treburile tarii. (...) Raspunsul nu vine de la un singur om, solutia nu sta in mainile unui tatuc al tarii. Speranta sta in noi toti, impreuna', a declarat el.

Newz

Niciun comentariu

Un produs Blogger.