Băsescu, preşedintele ideal într-un sondaj al Principelui Radu

Principele Radu Duda creşte în sondaje. În cele comandate de Asociaţia “O viziune pe 30 de ani” a Casei Regale Române. Potrivit unui studiu realizat de Gallup România, în perioada 16-20 iulie, candidatul independent Radu Duda este creditat cu 12% din intenţiile de vot, scor cu care se clasează pe a patra poziţie. Scorul este unul sensibil mai mare decât cel oferit de alte două sondaje realizate în cam aceeaşi perioadă de timp: CCSB - acolo unde Principele Duda are 7% şi BCS, care îl creditează pe acesta cu doar 4,7%.

Dincolo de asta, Traian Băsescu continuă să conducă bătălia pentru Cotroceni în sondajul publicat pe site-ul Principelui.

Şeful statului este cotat cu 35% din voturi, urmat de liberalul Crin Antonescu, cu 20 de procente, şi de preşedintele PSD, Mircea Geoană, cu 18%. Pe locul cinci se află candidatul PRM, Corneliu Vadim Tudor, cu 10 procente, iar udemeristul Kelemen Hunor ar obţine 3%.

Deşi jumătate dintre români dezaprobă modul în care Băsescu îşi exercită mandatul, acesta conduce şi la capitolul favorabilitate - 44%, urmat de Geoană - 36%, Antonescu - 35 de procente, Corneliu Vadim Tudor - 27% şi Radu Duda - 24%.

Preşedintele are şi cea mai mare susţinere în rândurile nehotărâţilor - 16%, Geoană şi Antonescu fiind la 7%, fiind considerat de cei mai mulţi dintre români ca având calităţile necesare pentru funcţia sa, că îi pasă de nevoile oamenilor, că este un lider puternic şi hotârât, că este onest şi de încredere, că pune interesele ţării deasupra intereselor politice şi că sunt mândri să-l aibă preşedinte.

La capitolul partide, PSD şi PDL sunt la egalitate cu 30%, urmate de PNL cu 21 de procente, PRM cu 8%, UDMR cu 7%. Liberalii ar atrage cele mai multe voturi de la nehotărâţi - 13%.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.108 persoane şi are o marjă de eroare de +/- 2,9%.

http://www.cotidianul.ro/

Niciun comentariu

Un produs Blogger.