Criza, explicata pe 3 pagini pentru Regina Elisabeta a doua

Mai multi economisti britanici, in frunte cu Tim Besley, membru al Comisiei de Politica Monetara a Bancii Angliei (BoE), i`au scris Reginei Elisabeth a II-a a Marii Britanii o scrisoare in care ii explica cum a aparut aceasta criza si care sunt motivele recesiunii grave instalate in Regatul Unit.

Ei au pus pe seama “lipsei de imaginatie colectiva a multor oameni extrem de inteligenti” reculul pietelor financiare, explicandu`i Reginei cum sta treaba cu criza.
Scrisoarea a fost redactata la cateva zile de la vizita Suveranei la prestigioasa London School of Economics (LSE), vizita in care Regina s`a aratat extreme de curioasa de ce nimeni nu a putut sa prevada recesunea.
Pe cele 3 pagini format a4, cei mai buni economisti ai Marii Britanii explica cum costul scazut al creditului care a generat “un sentiment de entuziasm in spatele caruia se adancea dezechilibrul dintre economisire si indatorare. “Previziunile intotdeauna optimiste si orgoliile au convins ucenicii vrajitori ai finantelor sa distribuie riscul in p[ietele financiare. Fiecare isi facea corect treaba, insa esecul a venit din cauza incapacitatii de a vedea ca acest sistem de creditare dadea nastere unor dezechilibre legate unele de altele, asupra carora nicio autoritate de supraveghere nu avea nicio putere”, scriu economistii britanici, citati de ziarul The Observer.

Sursa

Niciun comentariu

Un produs Blogger.