Principele Radu: "In ultimele 60 de zile am fost blocat sistematic de la orice aparitie la televiziune, radio sau in ziarele bucurestene"

Principele Radu a afirmat, pe blogul său, că în ultimele două luni i-a fost blocată apariţia în mass-media. Într-un răspuns la un comentariu postat pe blogul său, Principele Radu a spus că va încerca să contracareze blocajul mediatic prin prezenţa în comuntăţile locale şi printr-o activitate "performantă" pe internet. "Blocajul mediatic bucurestean voi incerca sa-l inlocuiesc cu prezenta in comunitatile si mass-media locale, precum si cu o retea din ce in ce mai cuprinzatoare si mai performanta pe internet", a spus Principele Radu.

Caravanele

Astazi, insotit de saptesprezece tineri, am inceput noul proiect al verii, numit “Caravanele”. In dorinta de a fi cât mai aproape de oameni, de comunitatile locale si de societatea româneasca profunda, care nu face niciodata obiectul interesului puterii de la Bucuresti, am creat impreuna cu echipa mea conceptul de “Caravana”. Ea va acoperi in opt saptamâni o arie cuprinzatoare din geografia României, cu precadere locurile unde am fost mai putin prezent in ultimii opt ani. Voi vizita Moldova, Dobrogea, Oltenia, o parte a Banatului si a Munteniei, Maramuresul si o parte a Transilvaniei.

As vrea sa explic rostul Caravanelor si situatia grava a mediului puterii bucurestene, pornind de la doua mesaje primite astazi.

Iata ce spune Ionut Sauca in ultimul lui comentariu:

“…mirarea mea consta in aceea ca nu inteleg in continuare de ce analistii si intelectualii nostri nu discuta aceste teme foarte generoase, precum ‘actualitatea clasicilor’ sau nevoia de a aduce pe cineva din afara sistemului politic in fruntea tarii, ca acum 160 de ani. Am intalnit aceste teme in discutii private insa, caci sunt evidente si e logic a le discuta. De ce vectorii de opinie nu discuta aceste teme?! Alteta, cred ca e cazul sa ii fortati pe intelectualii nostri angajati sa vorbeasca in fiecare seara la TV sa atace si aceste teme! ‘Faceti-le un pic agenda’”!

Domnule Sauca, nu este posibil sa le fac agenda! In ultimele 60 de zile am fost blocat sistematic de la orice aparitie la televiziune, radio sau in ziarele bucurestene. Si aceasta pentru ca puterea politica, cea mediatica si cea a banilor sunt atât de ingemanate si atât de proteice incât nu se mai pot deosebi nici ele insele, una de alta.

In plus, intelectualitatea româneasca, in partea ei fashionable, adica celebra, este atât de subjugata politic, economic sau psihologic, incât nu este libera sa priveasca in fata evidenta. Doua precizari: 1. Subjugarea politica poate sa insemne fie obsesia doctrinara, fie subjugarea prin apartenenta la un grup de interese si 2. Subjugarea psihologica inseamna santajarea cu ceva din trecutul persoanei, care se poate face in mod institutional sau privat.

Textul de anunt al candidaturii mele este, de 90 de zile, accesibil oricui, pâna si unui copil de 12 ani de la Pascani. Nu iti trebuie doctorat in stiinte politice ca sa intelegi ca Statul român este facut praf de oameni fara nici o intelegere a sensului institutiilor si eticii publice. Cu toate acestea, prea putini oameni ai puterii (politice, economice, culturale) inteleg sau se arata interesati de proiectul meu.

Dimpotriva, chiar si cei care se declara adversarii actualului primitivism din viata politica si statala a României, ignora in mod irational ceea ce fac, permitând, uneori parca admirativ, toate exercitiile de siluire a Constitutiei si a ordinii de drept, acte ce se petrec in plina zi, sub ochii lor. Amatorismul, diletantismul pare sa-i bucure, sa le dea confort. Profesionalismul pare sa-i sperie, sa-i incomodeze.

In cele 80 de zile de la anuntarea candidaturii, am facut exact ceea ce un candidat la Presedintia României, responsabil si generos, trebuia sa faca: am vizitat Valea Jiului, am fost in secuime, am vizitat românii din Italia si Spania, m-am intâlnit cu importanti sefi de Stat ai Europei, am intâlnit basarabeni, am facut declaratii pe teme de economie si agricultura, am vizitat zeci de orase românesti, vorbind oamenilor despre nevoia de a deosebi performanta politica de cea statala. NIMIC din toate aceastea nu a putut ajunge in mass-media bucuresteana. Nicaieri, in nici o zi, cu nici un prilej.

Din aceste motive, am decis ca urmatoarele opt saptamâni sa le petrec in mijlocul comunitatilor mici din România. Astfel, mesajul meu va ajunge direct la români, adica acolo unde are o sansa reala de a fi inteles. Acolo unde, de fapt, este asteptat.

Al doilea citat pe care doresc sa vi-l prezint este un text preluat de Horia Cremene de pe un alt blog. Nu cunosc identitatea persoanei care l-a postat initial. Este vorba despre mine, in calitate de candidat la Presedintie:

„Aici am să sintetizez: este independent, nu depinde de nici un partid şi de nici un sponsor. Are ţinută, naturaleţe, căldură, bunătate. O inteligenţă vie, comunicativă. E stilat, elegant. Este cunoscut şi primit la cel mai înalt nivel de toţi şefii de state şi de guverne din ţările democratice ale lumii, fie ele monarhii sau republici. Este cunoscut şi în mediile culturale internaţionale, are relaţii de prietenie cu personalităţile publice ale lumii – artişti, scriitori, oameni de ştiinţă, politologi, economişti, sportivi, etc. Cunoaşte perfect politică şi relaţii internaţionale – principala atribuţie a preşedintelui ţării. Prin natura şi pregătirea lui, este făcut ca să-şi îndeplinească prerogativele constituţionale, de moderator şi mediator. Fiind independent, este deasupra partidelor şi nefiind trimisul unui partid sau al unui grup de interese, are capacitatea de a concilia şi armoniza, ceea ce e esenţial pentru o ţară care are nevoie de o strategie constructivă. El însuşi este constructiv. Nu atacă la persoană, nu se comportă ca adversarii săi, care au făcut din România, mahala şi ţigănie. Aduce încredere în şansa de reuşită a ţării şi în forţele proprii ale fiecăruia. Este capabil să polarizeze energii naţionale pentru proiecte de durată. Pune accent pe comunităţile locale, de a căror dezvoltare depinde dezvoltarea armonioasă a ţării. Uneşte, nu dezbină. Motivează, nu descurajează. Respectă, nu dispreţuieşte”.

Multi dintre cetatenii cu drept de vot ai acestei tari, fie ei in sate, orase mici sau municipii, inteleg sau simt in acelasi fel cu autorul paragrafului de mai sus. De aceea gasesc incredibil faptul ca vârfurile societatii românesti sunt atât de mineralizate in propriile gasti, incapabile de un gest de instinct al binelui. Voi vorbi, in lunile care au mai ramas din 2009, despre aspectul acesta paradoxal: nu românii sunt nepregatiti sa consolideze tara, ci vârfurile puterii din România. Tara nu este tinuta pe loc de cetatenii ei, ci de elita ei. România postdecembrista si-a recâstigat democratia si libertatile, dar nu si instinctul binelui. A conservat din comunism un model de elita setos de autodistrugere. Dornic de autoflagelare. Cu tentatia umilirii.

Prezenta mea, de aici incolo, in comunitatile românesti, comuna cu comuna, oras cu oras, municipiu cu municipiu, incearca sa repare modelul demn si responsabil de leadership românesc. Va invit, timp de opt saptamâni, sa urmariti, zi de zi, drumul prin tara noastra, asa cum este ea, asa cum nu este niciodata prezentata in oglinda deformanta a spectrului puterii din România.

Blocajul mediatic bucurestean voi incerca sa-l inlocuiesc cu prezenta in comunitatile si mass-media locale, precum si cu o retea din ce in ce mai cuprinzatoare si mai performanta pe internet.

Ramâneti alaturi de mine! Viitorul nostru se scrie impreuna. Cresteti rândurile celor care citesc aceste pagini si faceti din vocea voastra un instrument eficient de punere impreuna a ideilor, gesturilor generoase si energiilor. Nu va limitati la a da sfaturi sau a oferi sprijin moral. Faceti ceva astazi!

“România, altfel” depinde de tine, ea incepe cu tine!

http://www.princeradublog.ro/jurnal/caravanele/

Niciun comentariu

Un produs Blogger.