Vizitele private ale regelui Mihai

Regele Mihai I a decorat-o ieri pe Doina Cornea, o figură importantă a luptei anticomuniste din România, cu Crucea Casei Regale.
Vizita regelui Mihai I şi a reginei Ana la Cluj, cu ocazia decernării titlului de Doctor Honoris Causa la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) s-a prelungit, ieri, cu o vizită la muzeul etnografic din Cluj şi în localitatea Ciucea.
Tot ieri, regele a decorat-o pe Doina Cornea cu Crucea Casei Regale a României. Majestatea sa Regele Mihai I şi soţia lui, regina Ana, au vizitat ieri dimineaţă, timp de o oră, Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca. Regina a preferat să rămână totuşi la parter, astfel că doar regele a urcat în sălile de expoziţie propriu-zise, de la etaj.
El a fost foarte încântat de colecţii şi a apreciat că muzeul este mai frumos decât cel similar din Bucureşti, spun muzeografii clujeni. Personalul instituţiei a primit din partea Regelui Mihai şi a Reginei Ana câte o carte poştală care îi înfăţişează pe cei doi. Ulterior, aceştia, însoţiţi de câţiva angajaţi ai Serviciului de Pază şi Protecţie, s-au deplasat spre localitatea Ciucea, unde era programată o vizită la casa memorială Octavian Goga.
Cuplul regal a fost primit tradiţional, cu pâine şi sare, flori şi palincă, însă vizita a fost anulată în ultimul moment.
Regele Mihai a preferat să ia masa de prânz la unul dintre localnici, potrivit surselor ZIUA de CLUJ, ulterior plecând către domeniul regal din judeţul Arad.
Regele Mihai a trebuit să plece mai repede la Castelul din Săvârşin, pentru că au intervenit unele probleme.
Tot ieri, familia regală i-a înmânat luptătoarei anticomuniste Doina Cornea decoraţia Crucea Casei Regale a României, atât pentru merite deosebite în promovarea demnităţii şi a libertăţii în România, cât şi pentru activitatea de după Revoluţie.

http://www.ziuadecj.ro/

Niciun comentariu

Un produs Blogger.