Dana Lazăr: La masă cu Majestatea Sa Regele Mihai

Dana Lazar a luat masa cu Majestatea Sa Regele Mihai în Elveţia, la Caux

Peste două luni, băimăreanca va pleca în India, Noua Zeelandă şi Insulele Fidji, în cadrul Programului „Action for Life". Este singura româncă acceptată în acest program şi una dintre cei 20 de participanţi.
După aproape şase ani în presa locală din Baia Mare şi apoi în cea naţională, ca şi corespondent al unui post naţional de televiziune, Dana Lazăr a realizat că banii nu sunt totul în viaţă. Iar la începutul acestui an s-a înscris în „Club for Young Leaders" din Baia Mare şi a aplicat pentru un schimb de experienţă internaţional.

Egala Familiei Regale

În luna iulie a acestui an, Dana a trebuit să plece la un training în Elveţia, la Caux, unde timp de o lună a participat la mai multe traininguri şi workshopuri, dar a lucrat şi ca voluntar la acest centru. „Toţi participanţii trebuie să dea câte o mână de ajutor, indiferent de statutul social sau de rang. Puteai să speli vase la bucătărie cot la cot cu preşedintele unui stat", explică băimăreanca.

Acolo i-a întâlnit pe Regele Mihai a României şi pe Regina Ana, aflaţi în vizită la centru. „Familia Regală venea de ani buni la acest centru. Cred că a fost un miracol faptul că ne-am aflat în acelaşi timp, în acelaşi loc, şi că au auzit de mine", continuă Dana explicaţiile. 

A petrecut mai bine de două ore în compania acestora şi a avut o revelaţie. „A fost un şoc pentru mine când regele a spus că nu trebuie să mă adresez conform etichetei cu formule de politeţe, ci firesc, pe numele mic. Mi-a replicat că onoarea este de partea lui că poate lua cina cu un român într-un centru care promovează schimbarea şi egalitatea în lume. Chiar am fost mândră că sunt româncă şi îmi pot reprezenta cu mândrie ţara", povesteşte Dana.

Cinci luni departe de casă

În 28 octombrie, băimăreanca va pleca în India pentru două luni , iar apoi îşi va continua călătoria spre Noua Zeelandă şi Insulele Fidji, în cadrul Programului „Action for Life". Alături de un tânăr din Ucraina este singura europeancă acceptată în acest proiect, unde sunt alţi 19 tineri din întreaga lume.

sursa: Adevărul

Niciun comentariu

Un produs Blogger.