Regii Ferdinand şi Maria au întâmpinat soliile Unirii

Unul din punctele centrale în fiecare an la Alba Iulia de Ziua Naţională este întâmpinarea soliilor, eveniment care are loc în cadru festiv la Sala Unirii.
Soliile din ţară, de la Târgovişte şi de la Suceava – două foste cetăţi de scaun ale domnitorilor români – au fost întâmpinate la Sala Unirii de către primarul Mircea Hava, dar şi de către regii Ferdinand şi Maria (cei sub sceptrul cărora s-a realizat Marea Unire a românilor), de către Mihai Viteazul, Horea şi Avram Iancu, împăratul Traian, de multe alte personaje istorice interpretate de muzeografii şi istoricii de la Muzeul Naţional al Unirii.
După acest moment festiv, la care au luat parte printre alţii şi Victor Ponta şi Victor Socaciu, parlamentari, oameni simpli şi invitaţi, muzeul albaiulian a fost luat cu asalt de românii veniţi din toată ţara care au venit să vadă expoziţiile, dar şi personajele istorice (în costume de epocă) pe care le vom vedea de acum încolo la fiecare eveniment major la muzeu.

Informatia de Alba

Un comentariu:

  1. Eu sunt convins ca Romania a ajuns un "sat fara caini" (cum zicem noi, romanii), fara aparare adica, din cauza ca niciodata oamenii politici nu s-au ingrijit de popoarele lor, din propria lor initiativa, ci doar atunci cand a fost "CINEVA" care sa le ceara socoteala de ceeace fac, care sa nu ii lase sa isi faca de cap, sa ii controleze si sa ii directioneze a lucra spre binele tarii, nicidecum pentru interesul lor doar, cum se intampla azi la noi in Roania.

    Alexandru Toma

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.