Principesa Margareta: Încoronarea prinţului Charles în România, o glumă

Principesa Margareta: Încoronarea prinţului Charles în România, o glumă

Principesa Margareta a declarat că posibilitatea ca Prinţul Charles să vină pe tronul României este o "glumă". Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii 3x3, moderată de Stelian Tănase, la Realitatea TV.

Pe de altă parte, referindu-se la raportarea românilor faţă de familia regală, Principesa a povestit că, în ultima perioadă, simte o încredere tot mai mare acordată monarhiei, dar şi curiozitate. "Simt că oamenii vor să fie o echipă cu noi", a adăugat Margareta.

Ea a fost întrebată cum ar fi o femeie "pe tronul de la Bucureşti". "Ca la Londra...", a comentat Principesa. "O să fie un lucru foarte bun, dar depinde şi de poporul român, nu numai de elitele sau de voinţa politică. Trebuie ca oamenii să simtă acest lucru, dar sunt multe femei-monarh şi a mers bine. E mai important să vedem că nu este persoană, este o instituţie, este un mod de a fi, e mai important decât eu sau altcineva", a adăugat Margareta.

Principele Radu a susţinut, la rândul său, că partea societăţii care ar trebui să fie gata pentru o eventuală revenire a monarhiei ar fi elitele, însă acestea nu par a fi pregătite pentru o schimbare de sistem politic şi constituţional.

Prinţul Charles al Marii Britanii, deja cel mai longeviv moştenitor de tron din istoria Regatului Unit, ar putea fi tentat să se lase încoronat ca rege al României, a scris pe 23 noiembrie tabloidul Daily Mail, care, pornind de la speculaţii din presă a realizat un material intitulat "Va fi oare prinţul Charles încoronat rege al României?"

Ziarele din Europa Centrală au speculat că prinţul Charles ar putea ajunge rege al României, dacă monarhia ar fi reinstaurată. Deci, dacă prinţul Charles se plictiseşte să aştepte să urce pe tronul Marii Britanii, el ar putea fi tentat să se lase încoronat rege Carol al III-lea, comentează Daily Mail, notând că Charles este deja cel mai longeviv moştenitor la tron din istoria Marii Britanii. Surse din cercul regal au respins toate speculaţiile ca fiind "ridicole".

realitatea.net

9 comentarii:

  1. Monarhia ar putea fi un lucru extraordinar,dc in soarta politica a Romaniei s-ar petrece o schimbare majora.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar fi extraordinar ca romanii sa accepte monarhia ca forma de guvernamant, numai ca din pacate romanii vor totul pe invers, si nici nu cred ca le-a ajuns cutitul la os. Pe de alta parte in toata perioada postrevolutionara nu s-a facut nimic in invatamantul romanesc pentru informarea corecta a tineretului roman cu privire la ce a insemnat monarhia pentru Romania, pentru independenta Romaniei ca stat unitar si suveran, pentru intregirea in cele mai mari granite, pentru dezvoltarea economica a Romaniei din acea perioada. Nici despre ziua Romaniei nu s-a discutat nici macar faptul ca pana in 1948 ziua Romaniei se sarbatorea la 10 Mai. De ce oare?

    RăspundețiȘtergere
  3. Suntem in acest moment, intr-o cursa contra cronometru cu istoria, constiinta, memoria, legea, pentru a putea intra pe fagasul normal al lucrurilor bune intrerupte din pricina sortii nefavorabile ai acestei tari. Daca nu se va petrece o schimbare de urgenta, in ceea ce priveste forma de guvernamant, vom cade, dar de data aceasta definitiv, intr-un vid istoric, din care nu vom mai putea iesi, zeci si zeci de ani, fara nici o nadejde de salvare.
    Bunul Dumnezeu sa lumineze mintile romanilor ca sa poata hotari ce e mai bine pentru tara, pentru ei si copiii lor.

    Ana

    RăspundețiȘtergere
  4. Citesc comentariile si ma bucur ca sunt oameni care gindesc astfel, pentru ca si eu ma numar printre ei. Da, Monarhia salveaza Romania. NIHIL SINE DEO ! Doamne ajuta !

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici Biblia, nici ultima Constitutie regala nu dau femeilor dreptul sa domneasca peste barbati! De ce oare Dumnezeu i-a dat Regelui Mihai doar fete? Nu cumva ca o justitie divina, pt. ca prima casatorie a tatalui sau, Regele Carol al II-lea, a fost una legitima in fata lui Dumnezeu, fiind facuta in Biserica Ortodoxa, iar primul sau nascut, Carol-Mircea, ar fi trebuit sa fie urmasul legitim la tron? Ia mai ganditi-va la insemnatatea REALA, nu propagandistica, a motto-ului regal "NIHIL SINE DEO"! Traisca Regele Mihai! Traiasca Printul Charles! Doamne, ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  6. PRINCIPESA noastra te iubesc, dar Romaniaaaa e nula astazi..
    Suntem prea putini noi cei care vrem binele si ratiunea.
    Romanii au devenit absurzi in toate.
    Noi le plangem de mila ca sunt atat de saraci, si ei nu ezita orice clipa sa injure pe REGE si familia regala..
    Ce inseamna asta? Ce natiune e asta?? Atunci sa moara cu totii de foame si sa aplaude KGB-ismul de azi al guvernului..
    NICI NU STIU CUM trebuie sa ma adresez , PRINCIPESA eu te vreau REGINA noastra, dar am mii sau zeci de mii in spate care te injura.
    Ce e de facut??
    Asa au facut si in 1914 mamaligile astea. CAROL I i-a intrebat ce facem?? Luptam alaturi de dreptii lumii, de dreptii Europei, de nemtii mei sau...???
    Si au facut exact ca si azi..L-au luat si pe el la injuraturi ca pe Alteta Voastra..
    Nu avem sanse cu mamaligile astea sau cu banditii acestia...
    In 1990 il pupaau pe rromul ala care a fost presedinte. L-au votat si l-au aplaudat. Acum cand au aflat ca el le-a omorat copii pe strazi, se freaca la ochi..
    E prea tarziu.
    Ce buni erau legionarii..Ar trebui ca toti care injura pe REGE, a doua zi sa fie dati pe mana legiunii..
    ALTETA cand veniti la Londra...anuntati-ne..!!!
    Te crucesti cand auzi sau vezi pe atatia neispraviti cum injura pe REGE.
    Asa a fost sa fie..Oameni buni era razboi, nu era joaca, era ceea ce nu mai vazuse omenirea pana atunci...ASA a fost sa fie..Sa judeci azi clipe , fractiuni de secunda din august '44 e ridicol. Cand te uiti la REGE ar trebui sa pui capul in pamant, cand il intalnesti sa ingenunchezi in fata lui si sa-i pupi mana.
    Dai ochii cu istoria, cu ceea ce omul-REGE a trait, a vazut cu ochii, nu a auzit..
    A fost pe front, l-a intalnit pe Hitler, a stat cu MARESALUL, a fost aclamat de legionari la IASI de ziua lui, a vazut trupele germane la Bucuresti, a vazut PANZERELE, a privit STUKAS-urile si MESSERSCHMITTURILE pe cerul Romaniei..
    Cati dintre romani se gandesc la asa ceva sau vad asta in REGE??
    NU TREBUIE JUDECAT FIUL(REGELE MIHAI I) PENTRU CEEA CE A FACUT TATAL.
    Am 36 de ani, nu l-am intalnit pe REGE, dar cand o sa fie ziua aceea, o sa ingenunchez si o sa-i sarut mana.
    Daca tara e plina de dobitoci sau a fost indobitocita nu avem nicio sansa ALTETA.
    PRINCIPESA pe ALTETA VOASTRA va injura ca nu vorbiti bine romaneste. TICALOSII.. Habar nu au ce inseamna sa nu cresti in tara ta, sa nu vorbesti limba ta. Dobitocii..
    Am intalnit copii de 3-4 ani nascuti la Torino din romani, si nu vorbeau deloc romaneste..
    Ar trebui sa mai facem o ROMANIE..Care vor sa fie cu ALTETA VOASTRA sa stam acolo si care nu in cealalta.. Altfel nu vem sanse..
    CRACIUN FERICIT!! DOAMNE AJUTA.. AMIN...

    RăspundețiȘtergere
  7. Principesa Margareta este urata, batrana, rea si ... chiar curva. Este o persoana lipsita de finete si delicatete. Pe chipul ei se vad trasaturi barbare, mostenite de la stramosii de neam barbar. Nu are fata de romanca. Romancele sunt frumoase. Ce tot vrea de la romani? Ce copii a nascut de cand s-a maritat? In primul rand trebuia sa isi faca datoria de femeie si sa nasca prunci, abia apoi sa mai vrea sa faca si altceva. Din punct de vedere moral nu constituie un exemplu. Daca se urca pe tron, pe cine va lasa mostenitor, pe vreun nepot trait in strainatate si care nu stie limba romana, ci vine numai sa stapaneasca, fara sa iubeasca tara?

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca anonimul de adineauri ar trebui sa-si dea palme!
    In primul rand ca fiecare femeie are frumusetea ei si oricum nu cred ca este in masura sa-si dea cu parerea in privinta caracterului acestei doamne!
    Eu, personal admir intreaga Casa Regala si cred, avand in vedere ca sunt o mama de 33 de ani care are un serviciu respectabil, dar cu toate astea din cauza datoriilor la banci, nu-mi pot permite sa-i asigur copilului meu ceea ce merita, deoarece le-am facut intr-o vreme cand sotul meu avea serviciu iar ulterior "datorita" crizei l-a pierdut,ca singura noastra salvare este Casa Regala. Sunt niste oameni educati, care sunt parte din istorie si care datorita stilului de viata in care au trait si traiesc nu ar fura niciodata de la noi "plebea", au respect pentru om in principal si cred cu tarie ca acesti oameni au in sange sintagma" in slujba poporului".Mult respect pentru Casa Regala cu toti membrii ei si ar trebui sa ne fie rusine ca printre noi se numara si exemple execrabile ca cel de dinaintea mea!

    RăspundețiȘtergere
  9. Monarhia Constitutionala este starea statala legala a Romaniei. "republica" a fost declarata pe baza de dictat sovietic. URSS nu mai exista , deci nu mai exista nici conditiile si subiectul care i-au impus Romaniei sa devina "republica"
    Traiasca Regele, Traiasca Regatul Romaniei
    Iris

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.