De Ziua Naţională, Familia Regală face un drum simbolic, cu Trenul Regal, din Gara Sinaia la Gara de Nord

De Ziua Naţională, Familia Regală face un drum simbolic, cu Trenul Regal, din Gara Sinaia la Gara de Nord

Duminică, 1 decembrie 2013, cu ocazia Zilei Naționale, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor efectua un drum simbolic, de la Gara Sinaia la Gara de Nord din București, cu Trenul Regal. Altețele Lor Regale vor fi acompaniate, în tren, de Principesa Elena și de Principele Nicolae, precum și de ministrul Transporturilor, Ramona Manescu.

Călătoria este inițiată și găzduită de Ministerul Transporturilor. Gara de Nord (1872) și Gara din Sinaia (1913) sunt edificii ridicate sub domnia Regelui Carol I.

Trenul Regal va pleca la ora 13 din Gara Sinaia, iar plecarea va fi precedată de un ceremonial care va începe la ora 12.45. Accesul publicului și al presei este liber, fără invitații.

Trenul Regal va ajunge în Gara Câmpina la ora13:35, unde se va opri 10 minute. Va avea loc un ceremonial, la care accesul publicului și al presei este liber.

Trenul Regal va ajunge în Gara Ploiești Vest la ora 14:23, unde se va opri 15 minute. Va avea loc un ceremonial, la care accesul publicului și al presei este liber.

Trenul Regal va ajunge la Gara de Nord la ora15:45 Principesa Moștenitoare, Principele Radu, Principesa Elena și Principele Nicolae, alături de ministrul Transporturilor, vor participa la ceremonia de inaugurare a "Salonului Regal" de la Gara de Nord, restaurat în forma originală, din vremea Regelui Carol I.

10 comentarii:

  1. Parca mai iesim si noi in lume:) Cine stie?... Poate mai rasare soarele si pe strada noastra.
    "La multi ani!" de ziua noastra, pentru toti romanii in general, si pentru Majestatea Sa Regele Mihai si pentru Casa Regala a Romaniei, in particular!

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne Ajuta ! la cit mai multe evenimente regale, si puterea de a restaura normalitatea de odinioara !

    RăspundețiȘtergere
  3. Superb!!!! TRAIASCA ROMANIA, TRAIASCA REGELE!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. faca-se DOAMNE o minune si sa fim cum am fost din totdeauna , o monarhie. traiasca regele !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Traiasca REGELE,numai monarhia ne poate salva de toti acesti pradatori,ce am fost trebuie sa devenim din nou,un regat,din 47' pana acum am avut numai de suferit.

    RăspundețiȘtergere
  6. Salutari,

    Ma intereseaza, pentru a construi o macheta, ce lungime are intre tampoane vagonul transport auto din trenul regal, aflat in remiza Mogosoaia. O vizita la aceasta remiza este imposibil de efectuat pentru a afla cotele vagonului, desi SFT se lauda pe site-ul personal ca organizeaza excursii pentru vizitarea trenurilor turistice. Pentru restul garniturii am dimensiunile.
    Multumesc anticipat pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  7. A pornit Trenul Regal.
    Am intins Covorul Rosu catre viitor.
    Am restaurat Salonul Regal.
    Am condamnat Comunismul.
    Asteptam anularea Abdicarii Impuse si reabilitarea Monarhiei.
    Abea atunci Trenul Regal al Sperantei Natiunii va primii Semnalul Verde.
    -- Traiasca Regele ! --
    Doamne, da-ne noua painea cea de toate zilele si Regele nostru inapoi !

    RăspundețiȘtergere
  8. Bine era daca pleca Trenul regal De la Savarsin, la Alba Iulia, si dupa aia sa mearga pe unde mai au ei planul... Ca fara ARDEAL Romania nu ar fi Romanie, si nici zi nationala nu ar mai fi.
    Oricum comunismul a fost cea mai odioasa forma de guvernare dintre toate guvernele lumii intr-un timp mai scurt. Si inca inclin sa cred ca isi scoate din cand in cand colții prin cate un mason dedicat!

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumos eveniment . Faca-se DOAMNE o minune si sa fim cum am fost din totdeauna : o monarhie. Traiasca Regele ! "La multi ani!" de ziua noastra, pentru toti romanii si pentru Casa Regala a Romaniei,

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.