Prima conferinţă de Crăciun în România

Prima conferinţă de Crăciun în România - Regele Mihai, Principele Nicolae

Marti, 3 Decembrie 2013, Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei a participat la „Christmas lecture”, proiect care s-a aflat la prima editie, si este Sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei.

Conferintele de Craciun ale Royal Institution au loc anual, si au fost inaugurate de Michael Faraday in anul 1825, cand exista prea putina preocupare pentru educatia stiintifica a tinerilor, dar si a populatiei in general. Au avut loc de atunci in fiecare an, cu exceptia anilor celui de al Doilea Razboi Mondial. Incepand cu anul 1966, Conferintele de Craciun au fost televizate de BBC. In spiritul conferintelor organizate de Royal Institution, Romania devine astfel prima tara din afara Marii Britanii care organizeaza asemenea manifestari publice.

2 comentarii:

  1. Romanilor le place sa invete orice. Astazi nu mai sunt posibilitati ca toti sa aibe acces la invatatura. Acest lucru duce la subdezvoltare si adancirea saraciei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sunt de acord cu spusele celui de sus....romanilor le place sa invete orice!! Ei, hai sa nu minimalizam ori bagatelizam!! Astazi, poate mai mult ca oricind, mai ales ca cele 10 clase sunt obligatorii, elevii romani pot invata, sunt chiar obligati... numai ca ...profesorii sunt slab pregatiti, prost platiti si fara drag de meserie iar programa scolara este prost facuta, parca inadins. Stufoasa si plina de notiuni fara importanta.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.