Principele Radu, la moartea lui Nelson Mandela: "Fie-i țărâna ușoară!"

Principele Radu, la moartea lui Nelson Mandela: Fie-i țărâna ușoară!

"Joi, 5 decembrie 2013, a murit Nelson Mandela, la vârsta de 95 de ani. Anunțul a fost făcut de președintele Africii de Sud, ES dl Jacob Zuma, astă-noapte, într-un mesaj televizat. Nelson Mandela a murit la ora 21 (ora locală).

Steagurile din toate orașele țării sale flutură în bernă. De asemenea, în semn de prețuire, steagurile din Washington DC și din Paris au fost așezate în bernă.

Nelson Mandela a fost unul dintre cei mai străluciți contemporani ai noștri. El a reprezentat, încă din timpul vieții, pentru multe generații și pentru toate meridianele lumii, simbolul curajului, al luptei pentru libertate și pentru demnitate umană. A stat 27 de ani în închisoare, fiind un înfocat luptător împotriva regimului numit apartheid. A devenit președintele Africii de Sud în anul 1994.

Mandela, despre care s-au scris multe cărți importante, a fost unul dintre cei mai respectați oameni de stat ai lumii. Lunea viitoare va fi organizată o slujbă națională de doliu pe stadionul din Johannesburg. Trupul neînsuflețit al marelui om de stat va fi depus pentru trei zile în capitala țării, Pretoria. Funeraliile de Stat vor avea loc în satul Qunu, acolo unde Nelson Mandela a crescut.

Nelson Mandela a primit Premiul Nobel pentru Pace în anul 1993.

Arhiepiscopul Desmond Tutu a spus că “Nelson Mandela a învățat o națiune divizată să se așeze împreună”. El a adăugat că “Dumnezeu a fost bun cu noi, în Africa de Sud, să ne dea pe Nelson Mandela ca președinte, într-un moment crucial din istoria noastră”.

Oamenii de astăzi din întreaga lume, de la Polul Nord la Polul Sud și de la America de Sud până la China și Japonia, au avut norocul de a fi contemporani cu Nelson Mandela.

Fie-i țărâna ușoară!"

Principele Radu al României

Niciun comentariu

Un produs Blogger.