Vizită regală la Londra, martie 2014

Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu se află într-o vizită cu caracter public în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu se află într-o vizită cu caracter public în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Este a doua vizită a Familiei Regale a României în anul 2014. În februarie, Principele Radu și Principele Nicolae au participat, la Istanbul, la al XVI-lea Summit Economic Eurasiatic Marmara.

Marți, 4 martie 2014, va avea loc la Queen’s Chapel of the Savoy o slujbă de binecuvântare a Familiei Regale a României. Evenimentul va avea caracter public și se va bucura de prezența unor personalități britanice, precum și de cea a reprezentanților comunității românești din Londra.

Principesei Moștenitoare Margareta și Principelui Radu li se vor alătura ASR Principele Nicolae și Excelența Sa dl Alexander Nixon. Casa Majestății Sale va fi reprezentată de Șeful Casei, dl Andrew Popper, și de membri ai Consiliului Regal.

Queen’s Chapel of the Savoy este ultima clădire rămasă dintr-un complex ridicat, în anul 1512, de Regele Henry VII, pentru oamenii fără adăpost. Ea funcționează astăzi ca sediu oficial al Ordinului Regal Victorian, a cărui Mare Cruce a fost oferită acum 75 de ani Regelui Mihai, de către Regele George al VI-lea al Marii Britanii.

Slujba de binecuvântare va fi oficiată de reverendul Peter Galloway, decorat de Majestatea Sa Regele Mihai I cu Ordinul Coroana României, în grad de Ofițer.

În seara zilei de 4 martie, Principesa Moștenitoare, Principele Radu, Principele Nicolae și dl Alexander Nixon vor lua parte la un dineu oferit de Sir Gavyn Arthur, al 675-lea Lord Primar al Londrei. Dineul va reuni personalități de la City of London și din Parlamentul britanic, Corpul Diplomatic acreditat la Curtea St James’s și din mediul economic.

Vineri, 7 martie 2014, Altețele Lor Regale Principesa Moştenitoare şi Principele Radu vor avea o întrevedere cu Lordul Primar al Londrei, The Right Hon. Fiona Woolf. În ultimul mileniu, a mai existat un singur Lord Primar al Londrei femeie, în anul 1189.

În cadrul șederii la Londra, Principesa Moștenitoare se va întâlni cu personalități britanice implicate în activitatea Fundației Principesa Margareta a României.

4 comentarii:

  1. Multi succes urez AALLRR Principesei Margareta si Principelui Radu. Bunul Dumnezeu sa-i ajute in activitatea Domniilor Lor. Traiasca Casa Regala a Romaniei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dumnezeu sa vegheze asupra Voastră și Coroana României sa ridice neamul nostru greu încercat și tâlhărit de multi !
    Coroana sa fie reasezata cu responsabilitate în Regatul României!
    Iustus est

    RăspundețiȘtergere
  3. Dumnezeu sa vegheze asupra Voastră și Coroana României sa ridice neamul nostru greu încercat și tâlhărit de multi !
    Coroana sa fie reasezata cu responsabilitate în Regatul României!
    Iustus est

    RăspundețiȘtergere
  4. Dumnezu sa lumineze calea si idealurior Altetelor Voastre sa aduca implinire!
    Gandurile mele se indreapta cu imensa recunostinta catre Majestatea Sa Regina Elisabeta II personalitate Regala de referinta in intreaga lume.
    Casa Regala a Romaniei,punctul de sprijin moral si nu,numai, al poporului roman este la inaltimea asteptarilor celor mai multi romani.
    Traiasca Majestatea Sa Regele Mihai Suveranul Romaniei!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.