Regele Mihai si Principesa Margareta vor sa ajute familiile sarmane care au mare nevoie de locuinta



Miercuri, 11 aprilie, Majestatea Sa Regele Mihai împreuna cu Principesa Margareta au fost oaspetii asociatiei non-profit Habitat pentru Umanitate Beius. Casa regala a dorit sa viziteze primul cartier Habitat din România si au fost foarte încântati de locuintele construite aici. Primirea, cu pâine si sare, a fost facuta de una dintre familiile beneficiar îmbracata în port popular. La intrarea în cartier, Altetele Regale au primit de la admiratori multe buchete de flori.

„A fost o experienta neobisnuita! N-am mai vazut ceva asemanator în tara noastra.” declara Principesa Margareta, neputându-si lua ochii de la casele Habitat, modeste dar decente.

Suita regala s-a adresat multimii formata în principal din cele 40 de familii care locuiesc în cartierul Habitat, transmitându-le felicitari ca au un cartier atât de curat si primitor. Regele si Principesa au dorit sa viziteze si o familie ce locuieste într-o casa Habitat si astfel au intrat la familia Bacos, o familie cu 2 copii, care traieste de aproape 10 ani într-o locuinta Habitat. Aici au fost întâmpinati de Daniela Bacos cu oua rosii dupa care Regele Mihai si Principesa Margareta au admirat simplitatea si utilitatea casei. Au aratat un mare interes pentru povestea familiei aflând în ce conditii grele au trait înainte, într-un camin de nefamilisti aflat într-o stare deplorabila, si vazând ce schimbare majora aduce o locuinta sanatoasa în viata familiei.

„Sunt bucuros sa vad astfel de gesturi de omenie, care din pacate sunt atât de rare.” marturiseste Regele Mihai aflând ca toate locuintele au fost construite de voluntari alaturi de familiile nevoiase.

Programul vizitei a continuat în santierul Habitat unde oaspetii de onoare împreuna cu primarul orasului Beius, dl. Silviu Odobasianu, cu Adrian Ciorna, directorul Habitat for Humanity România si cu alti voluntari din comunitate, au asamblat câteva elemente ce vor fi folosite la acoperisul casei unei familii care are urgenta nevoie de locuinta, familia Manaz. Adrian Ciorna l-a declarat pe Regele Mihai „cel mai de seama tâmplar pe care l-a avut Habitat pentru Umanitate în România”. Regele si Principesa si-au lasat apoi semnaturile, ca amintire, chiar pe grinda din lemn în care au batut cuiele.

Presedintele asociatiei, Aura Galea, a facut o invitatie deschisa Principesei Margareta de a participa la evenimentul ,,Femeile Construiesc”, eveniment organizat în fiecare an de catre asociatia Habitat pentru Umanitate Beius. Alteta Sa a fost foarte încântata de aceasta propunere si chiar a aratat multa deschidere pentru realizarea unui parteneriat cu asociatia non-profit Habitat pentru Umanitate.

„Sunt încântat de interesul exprimat de Alteta Sa, Principesa Margareta, de a conlucra la proiecte comune ale fundatiei Principesa Margareta si Habitat pentru Umanitate în România” afirma Adrian Ciorna, directorul Habitat for Humanity România.




from: http://www.habitat.ro/ro/news5.html

Niciun comentariu

Un produs Blogger.