REGALITATEA DĂ SENS NAŢIUNII ŞI AMPRENTĂ STATULUI



Regele Mihai s-a intors, joi, in mod oficial, la Castelul Peles. El si-a exprimat speranta ca revenirea sa pe domeniul regal de la Sinaia sa echivaleze cu inceputul respectului proprietatii private, al demnitatii si al democratiei in Romania.
Majestatea Sa s-a prezentat in holul Castelului Peles impreuna cu Regina Ana, Principesa Margareta si Principele Radu pentru a-si rosti discursul oficial de reintoarcere, dupa 60 de ani, la Castelul Peles.
“In Ziua Inaltarii si de Ziua Tuturor Eroilor, Romania traieste o reparatie istorica si identitara. Speram ca intoarcerea mea definitiva la Peles si la Sinaia, scaunul istoric al familiei regale, sa fie inceputul respectului definitiv, total, al proprietatii private, al demnitatii, al democratiei si libertatilor, al institutiilor din societatea romaneasca”, a declarat Regele Mihai.
El a mai spus ca portile Pelesului vor ramane deschise romanilor “pentru eternitate”, asa cum au fost mereu incepand cu anul 1914. “Numai ca de aici incolo romanii nu vor gasi aici doar camere pline cu obiecte de pret ci si oameni vii, o familie care da sens natiunii si amprenta statului roman”, a mai spus Regele.


sursa: http://roxanaiordache.wordpress.com/2008/06/05/regalitatea-da-sens-natiunii-si-amprenta-statului/

Niciun comentariu

Un produs Blogger.