Crin Antonescu îi cere iertare Regelui Mihai pentru "apatridul moral" Traian Băsescu

Crin Antonescu îi cere iertare Regelui Mihai pentru apatridul moral Traian Băsescu

Liderul PNL, Crin Antonescu, i-a adreasat, joi, o scrisoare Regelui Mihai în care îi cere iertare, în numele tuturor românilor, pentru jignirile pe care şeful statului român, Traian Băsescu, catalogat drept un "apatrid moral", i le-a adus, săvârşind astfel o "agresiune stupidă şi ticăloasă".

"Majestate, Vă scriu în numele tuturor românilor, republicani sau monarhişti, care-şi iubesc ţara şi îşi respectă istoria. Aţi fost jignit încă o dată şi am fost cu toţii jigniţi încă o dată de către un apatrid moral, care se află astăzi, vremelnic şi din ce în ce mai abuziv, în fruntea statului român. În numele tuturor compatrioţilor mei care Vă respectă ca pe un simbol al istoriei noastre, Vă cer eu iertare pentru această agresiune stupidă şi ticăloasă", îi scrie Antonescu Regelui Mihai.

Preşedintele PNL îi mai transmite Regelui Mihai că îi este alături.

"Suntem alături de Majestatea Voastră pentru ceea ce aţi reprezentat şi reprezentaţi, din respect pentru istoria şi demnitatea României", mai scrie Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1 TV, că decizia Regelui Mihai de a abdica a fost "un act de trădare", el adăugând totodată că relaţia sa de apropiere cu prinţul Paul a fost un gest pentru a proba că nu are nimic cu Casa Regală.

"Tot continuăm să considerăm că abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a interesului naţional al României. Din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere", a spus Băsescu.

"Vedeţi, noi încă nu ne aşezăm corect valorile. Spre exemplu, pentru noi toţi şi pentru istorie, Antonescu rămâne responsabil de Holocaust împotriva evreilor şi a ţiganilor, ducerea lor în Transnistria, nu ştiu ce. Nimeni nu spune că statul român avea un şef de stat atunci. Ăsta (mareşalul Antonescu, n.red.) era doar prim-ministru atunci. Unora le dăm averi, iar pe alţii îi considerăm criminali de război - şeful de stat şi prim-ministru. Doar pentru că unul a fost slugă la ruşi şi a lăsat ţara prin abdicare îl iertăm, de toate păcatele?", a comentat Băsescu.

Întrebat dacă nu i s-a reproşat în întâlnirile cu Regele Mihai apropierea faţă de prinţul Paul, preşedintele a spus că relaţia cu acesta a fost pentru a proba faptul că nu are probleme în ceea ce priveşte Casa Regală. "Eu am făcut un gest să probez că nu am nimic cu Casa Regală, pentru că Paul e parte a Casei Regale", a spus preşedintele.

mediafax.ro

5 comentarii:

  1. Stimata Casa Regela a Romaniei,
    In cazul unor situatii de criza,exista o diferenta imensa (adesea neobservata)intre realitatea si aparenta aflata in spatele actiunilor politicienilor.
    Varianta mea este ca Presedintele a facut un URIAS serviciu Casei Regale,luindu-si asupra sa pacatul,sau mai precis "rusinea" unor afirmatii pe care le-a lansat,constient de neadevarul lor.
    Venind de la cal mai "inalt" reprezentant al statului romain,efectul public va fi unul imens de pozitiv pentru Casa Regala,pe care aparind-o moral politicienii si istoricii - o vor repune in atentia natiunii in adevarata sa lumina.
    Cu siguranta ca la un moment dat,presedintele va recunoaste el insusi ca a lansat in mod constient critici nereale impotriva Regelui,rezultatul fiind acela,ca de maine - construind un "proiect politic,economic si social" national,de anvergura celui al lui Carol I - Casa Regala are deschis drumul spre Guvernare.
    Daca era imposibil sa modifice structura si numarul parlamentarilor,alternativa poate fi cea la a carui parcurs Presedintele a asezat prima piatra de fundament:aducerea in actualitatea politica imediata,a celui/celor care ar putea modifica si "controla" Parlamentul,prin guvernarea regala.
    Aceasta-i varianta mea,fiindca nu cred ca Presedintele este capabil sa faca actiuni politice gratuite,sau cu efect catre nicaieri !

    Caliman Eugen - analist(de provincie).
    In cazul in care este interesata,Casa Regala are disponibil(la tel 0761/196940),"proiectul politic,economic si social,necesar.

    RăspundețiȘtergere
  2. Respect Regalitatea, Respect Regele, insa imi e rusine ca sunt roman. Pentru prima data spun asta cu tarie si convingere. Imi cer iertare pentru marlania acestui impostor care se afla in fruntea Romaniei

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce regele Mihai a abdicat? De ce nu a luptat?
    Cum e sa mori prizonier in rusia dupa ce regele ti-a ordonat sa nu mai lupti si sa nu mai poti astfel muri luptand pentru tara?

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi pare rau pentru Crin Antonescu, pentru prestatia proasta si superficiala pe care continua sa si-o faca. La primele alegeri prezidentiale, cand implinsem 18 ani, am votat cu el si acum imi pare nespus de rau fata de ce a devenit. Nu ia in considerare ca in Romania , constiinta poporului , in mod absolut justificat, il iubeste mai mult pe Antonescu , desi istoria cenzurata de comunisti nu ii atribuie locul unde merita , cu toate ca si campania Mari Romani l-a scos pe locul 6 ca cel mai iubit roman. Du-te departe Crine , mi-e sila cand te mai vad la tv.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, sigur, john doe roman,
    Antonescu a fost un mare roman pentru ca a masacrat sute de mii oameni, civili, nevinovati -- oameni din neamul care tie si celorlalti antisemiti care l-au pretins "mare roman" nu va convine.
    Du-te departe, john doe, mi-e sila cand te aud despre ce inseamna sa fii un mare roman. Si de asemenea imi este sila sa stiu ca fac parte din aceeasi natie cu acest mare criminal, prieten cu Hitler si "luptator pentru tara".

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.