Casa Regală este alături de sinistraţi. Regele Mihai a trimis lemne de foc în zonele afectate de nămeţi

Familia Regala a Romaniei se alatura romanilor care ofera ajutoare pentru persoanele ramase izolate in urma ninsorilor abundente, se arată într-un comunicat al Casei Regale a României.

Majestatea Sa Regele Mihai a autorizat trimiterea a cinci camione cu lemne de foc, in regim de urgenta, in zonele defavorizate. Familia Regala este astfel alaturi de romanii care de zile bune au ramas izolati in propriile gospodarii, fara caldura, alimente sau curent electric.

Transportul lemnelor se va face în parteneriat cu Ministerului Apararii Nationale. De asemenea, Casa Majestatii Sale va fi in contact cu prefecturile judetelor in care ajutoarele vor fi trimise.

Astfel de transporturi se vor repeta in perioada urmatoare, daca vremea va continua sa se inrautateasca.

2 comentarii:

  1. probabil ca posibilitatiile de interventie si management al situatiei la nivel national s-ar putea imbunatatii si prin incercarea altor mijloace cum ar fii inlocuirea automobilelor pentru interventii rapide(poate chiar a ambulantelor)cu hoovercraft-uri (neintentionand sa fac publicitate, cineva de specialitate si-ar putea da seama de cat de utila i ideea http://www.youtube.com/watch?v=i3p0yG6jSXg http://www.youtube.com/watch?v=KPSROh1Resc&feature=related )iar situatia ar fi mult mai bine tratata dak oamenii sinistrati ar fi adapostiti temporar in marile sali de sport acoperite (raspandite acum in toata tara)unde ar putea primii toate cele necesare mult mai usor (plus incalzire si alte facilitati de care dispun cladirile)...si poate chiar animalele ar putea gasii un adapost temporar...iar dezapezirea s-ar putea face fara stresul timpului si a posibilitatilor vremii...si ar fi bine ca cineva sa poata lua in calcul si sugera ideile acestea

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc MS Regelui Mihai pentru lemnele de foc trimise taranilor aflati la limita existentei in zonele inzapezite!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.