Principele Radu la Gala de închidere a Concursului de Creatie al Muzicilor Militare din Romania

Principele Radu la Gala de închidere a Concursului de Creatie al Muzicilor Militare din Romania

Vineri, 23 martie, Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei a participat la Gala de închidere a Concursului de Creatie al Muzicilor Militare din Romania, eveniment ce a avut loc la sediul Serviciului Muzicilor Militare.

Aflat la cea de a saptea editie, Concursului National de Creatie pentru Muzica de Fanfara „Iosif Ivanovici” a fost initiat si organizat de Serviciul Muzicilor Militare în anul 2005 la initiativa inspectorului muzicilor militare din acea perioada col. Ionel Croitoru si Biroul de Creatie din cadrul Serviciului Muzicilor Militare în colaborare cu Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.

Concursul îsi propune încurajarea si promovarea creatiei de fanfara, fiind deschis deopotriva tinerilor muzicieni militari si civili dar si artistilor consacrati care doresc sustinerea muzicii pentru orchestrele de suflatori.

Aceasta competitie este singulara in Romania si una din putinele de acest gen din spatiul European.

Alteta Sa Regala s-a adresat asistentei si a mentionat importanta unui astfel de eveniment de punere în valoare a traditiilor militare din prisma continuitatii pe care acestea le au. La finalul Galei, Principele Radu a fost invitat sa viziteze Muzeul Serviciului Muzicilor Militare.

Au mai fost prezenti, domnul Adrian Iorgulescu – presedinte al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si Col. dr. Ivan Raileanu, Sef de Stat Major al Comandamentului Logistic Intrunit.

3 comentarii:

  1. Frumos ma bucur !............................................................

    Anca-Despina Georgescu

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar fi foarte simplu de atasat mai multe detalii insotite de fotografii si ma refer in general la toate aceste mici mesaje telegrafice, care apar din cand in cand cu un aer usor plictisit.
    Daca tot se realizeaza aceste evenimente ce apar numai aici, macar sa fie aratate mai complet.
    Sau poate ca nu sunt importante!?

    RăspundețiȘtergere
  3. Intrebarea ar fi ce cauta nenea Duda, Dudu, ma rog, cum il cheama...ce cauta acolo???E Principe pe naiba, hai sa fim seriosi, asa se fac titluri nobiliare in Romania, nu??? Daca ar avea ceva obraz - evident, nu are - nu si-ar afisa pretentii nobiliare...doar pentru ca e maritat cu o fata nobila a casei regale....

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.