Principele Radu, candidat la Preşedinţie




34798
Principele Radu şi-a anunţat, ieri, printr-un discurs ţinut la Palatul Elisabeta, candidatura la Preşedinţia României, informează Mediafax. Principele Radu a prezentat motivele care l-au determinat să se angajeze în cursa electorală.
Radu Duda are 48 de ani, fiind născut pe 7 iunie 1960, la Iaşi, într-o familie de medici. După ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1984, s-a căsătorit cu Principesa Margareta, în 1996 . Din ianuarie 1999 el a devenit Principe de Hohenzollern-Veringen, iar din 5 ianuarie 2005 este Principe al României şi Alteţă Regală.
Principele Radu, care a obţinut în 2006 titlul de doctor în ştiinţe militare, este colonel în Armata României şi consilier al Majestăţii Sale Regele Mihai I. Totodată a fost Reprezentant Special al Guvernului Romaniei, din 2002 până în 2008.
Despre înscrierea principelui Radu în cursa pentru preşedinţie, Valeriu Stoica, vicepreşedintele PD-L, consideră că aceasta va aduce Casa Regală în viaţa politică, atrăgând-o în disputele politice. Stoica mai crede că familia regală ar trebui să îşi păstreze atitudinea neutră faţă de partidele politice, pentru a nu arunca o umbră de îndoială asupra Casei Regale, informează Realitatea TV.
Pe de altă parte, fostul preşedinte, Ion Iliescu a afirmat despre principele Radu că îşi exercită un drept constituţional, fiind un om civilizat şi pertinent. Cu toate acestea, Iliescu nu îi acordă principelui prea multe şanse pentru a ajunge în turul doi al cursei prezidenţiale.

http://www.tribuna.ro/stiri/in-tara-si-in-lume/principele-radu-candidat-la-presedintie-34798.html

Niciun comentariu

Un produs Blogger.