Turul virtual al Castelului Peleş

Turul virtual al Castelului Peleş

Site-ul oficial al Muzeului Naţional Peleş a lansat o secţiune prin care vizitatori din întreaga lume pot face un tur virtual gratuit al Castelelor Peleş şi Pelişor. Turul virtual este alcătuit din 20 de imagini panoramice de 360 de grade care oferă posibilitatea vizitatorilor să observe toate detaliile din cele mai frumoase şi sugestive colţuri ale celor două reşedinţe regale.

Castelul Peleş are 160 de încăperi şi a fost inaugurat în 1883. Conform monografiei Castelului Peleş scrisă de Mihai Haret în 1924, regele Carol I a cheltuit aproximativ 16,5 milioane de lei aur pentru construirea Castelului.

În 2007, imobilele Peleş şi Pelişor au fost retrocedate Familiei Regale române, care a închiriat statului român cele două imobile care funcţionează ca muzee şi sunt administrate de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, până la 1 martie 2013.

Click AICI pentru Turul virtual al Castelului Peleş

5 comentarii:

  1. Superb ! Vizionand aceste minunatii, din Castelul Peles “Leaganul Dinastiei Romane ” sunt ajutat sa-mi respect si sa-mi iubesc cu mai multa si inalta simtire Tara . Sunt mandru ca sunt roman . Traiasca Regele Nostru Mihai I al Romaniei !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Stimate domn, va felicit din inima pentru ca aveti inalte simtaminte crestinesti, romanesti si monarhice, pe care si subsemnatul, cu umilinta si devotament, le impartaseste! Ne-am intalnit la Cluj-Napoca, cu ocazia vizitei regale a Altetelor Lor Principele Radu si Principele Nicolae, si am ramas impresionat de bucuria cu care ii urmati (alaturi de sora domniei-voastre) pe membrii Familiei Regale a Romaniei! Salutari de la Sibiu! Nihil Sine Deo!

      Ștergere
  2. dar, pacat ca atit de putini romani sunt interesati si se intereseaza de ..radacinile noastre, infipte adinc in pamintul patriei. Se vede ca ideologia comunista atee, lipsita de bun simt si Dumnezeu a avut si are rezultatul dezastruos asupra generatiei tinere. Noi, cei mai in virsta care din familie am auzit cite ceva despre Casa Regala a Romaniei ne putem da seama ca singura, unica si ultima sansa este revenirea tarii la Regat si Monarhie Constitutionala. Trag nadejdea ca Bunul Dumnezeu nu-si va lua innapoi darurile, asa cum este o vorba din batrini si ne va ajuta sa ne ridicam. Traiasca Regele! NIHIL SINE DEO! Doamne ajuta !

    RăspundețiȘtergere
  3. Superb video ! Sa ne traiasca familia regala si Majestatea Sa Regele Mihai al Romaniei !

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.